כבעלי עסק, עלינו להתכונן מראש לכל מיני תרחישים שעשויים לפקוד אותנו. אלו כוללים גם חשיפה לסיכונים כמו, פגיעה בציוד העסק, במלאי, פציעה של אחד העובדים, תביעות של עובדים, תביעות של לקוחות וכו'. באמצעות רכישה של ביטוח עסק, נוכל להגן על העסק מפני תרחישים וסיכונים שונים.

 

מהו עסק הנחשב לעסק קטן?

בגדול, נוכל להסביר זאת על ידי התמקדות בשני מאפיינים בהם, מספר העובדים ומחזור המכירות. לפי ההגדרות שיש במדינת ישראל, עסק קטן נחשב לעסק שיש לו מחזור שנתי שנמוך מ-5 מיליון שקלים וכמו כן עסק שמעסיק פחות מ-50 עובדים. כאשר מדובר על אחריות, אין להבדיל בין עסק קטן לעסק גדול, שכן כל עסק איננו צריך למצוא את עצמו מוותר על פוליסת ביטוח לעסקים. נכון, אין ספק שכאשר מדובר על פתיחה של עסק, הדבר כרוך בהוצאות רבות ועל כן שומעים על לא מעט בעלי עסקים שמוותרים על ביטוח לעסק. אבל מה יקרה במצב בו תהיה פגיעה בעסק? אז בעלי העסק יפסידו סכומי כסף גבוהים מאוד שסביר להניח שלא היו מפסידים אם היה ברשותם ביטוח עסק.

 

סוגי ביטוחים לעסקים קטנים

יש מספר סוגים פופולאריים בהם:

  • ביטוח חבויות – מעניק כיסוי כלפי העובדים בעסק או כלפי צד ג'. ביטוח כזה מומלץ לכל עסק (גם אם העסק מתנהל מתוך הבית).
  • ביטוח מבנה ותכולה – מעניק כיסוי למבנה של העסק עצמו וכמו כן לתכולה שלו. ביטוח כזה מגן גם במצבים של שריפה, גניבה, פגיעה מכוונת ברכוש וכו'.
  • ביטוח אחריות מקצועית – מעניק כיסוי מפני תביעות של לקוחות בנוגע לרשלנות רפואית, כישלון, טיפול לקוי של העסק. הוא מיועד גם למגוון גדול של בעלי מקצוע כמו, עורכי דין, יועצים, סוכני ביטוח, מתווכי נדל"ן, רופאים ועוד.
  • ביטוח דירקטורים – מיועד למנהלים בכירים ודירקטורים. במסגרת הביטוח, ניתנת הגנה מפני תביעות שקשורות לאופן פעילותם בחברה. ביטוח כזה, יכסה את הוצאות המשפט או את ההפסדים בעקבות תביעה שהוגשה.

 

מה חשוב שתדעו לפני שאתם חותמים על פוליסת הביטוח?

אם אתם בודקים לגבי פוליסת ביטוח עסק ורוצים להיות בטוחים שתבחרו באחד הנכונה לכם המותאמת לאופי העסק ופעילותו. אלו הם חמשת הדברים שכדאי שתדעו:

  • כאשר אתם מבטחים את המבנה והתכולה, חשוב שתכללו גם רכוש כמו, ריהוט, שטיחים, כלי עבודה, מכונות יצור וכו'. מעבר לכך, הכניסו לפוליסת הביטוח, גם רכוש הנמצא באופן קבוע או זמני מחוץ לעסק.
  • אם יש לכם תכולה שלא נמצאת בארץ אלא בחו"ל, אז עליכם להרחיב את פוליסת הביטוח.
  • אל תוותרו על כיסוי של אחריות מקצועית. לצערנו, משנה לשנה יש יותר תביעות נגד בעלי מקצועות. כך תדעו שאתם יכולים להמשיך לעסוק במקצוע שלכם וזאת מבלי שתפחדו מתביעות עתידיות.
  • חברות הביטוח יציעו לכם מגוון של פוליסות. עליכם להתעניין בפוליסות ביטוח שיתאימו בדיוק לעסק שלכם. על כן, חשוב מאוד לחקור ולבדוק את נושא הביטוחים בצורה יסודית, לפני שחותמים על הפוליסה.
  • בחרו סוכן ביטוח מקצועי ואמין, שיערוך איפיון לעסק שלכם, ילמד מהם הסיכונים שהוא עשוי להתמודד איתם, מספר העובדים ועוד. בהתאם לכך, הוא יתאים פוליסת ביטוח הכוללת את הכיסויים הרלוונטיים, ספציפית עבור העסק.